Veteraaneille sataa mitaleita jenkeissä

Suomen veteraaninostajille on satanut jenkeissä mitaleita pronssista kultaan. Perjantaina 2. lokakuuta lavalla oli kolme suomalaisnostajaa ja tuloksena oli värisuora. Tapani Laitala nosti maailmanmestariksi sarjassa M50 120kg, Jari Niskanen saavutti hopeaa saman ikäluokan 105-kiloisissa ja Jarno Ruohonen pronssia yli 40 v. 105-kiloisissa. Ruohosen jalkakyykky 320 kg ja yhteistulos 852.5 kg ovat uusia ikäluokan Suomen ennätyksiä.

Aiemmin olivat Seppo Norpila, Antero Juntunen ja Tapani Puhakka jo voittaneet veteraanien varustevoimanoston MM-pronssia Yhdysvaltain Denverissä. Norpila nousi yllättäen MM-pronssille yli 50-vuotiaiden 93 kilon sarjassa. Ennakkoon sarjaan oli ilmoittautunut viisi nostajaa, mutta lopulta kisapaikalla kilpailijoita oli kolme. Norpilan pronssitulos oli 610 kiloa. Voitto meni Yhdysvaltojen Russell Clarkille tuloksella 752,5 kiloa.

Rami Huovinen jäi ilman tulosta saman ikäluokan 83 kilon sarjassa. Huovisen kohtaloksi jäi epäonnistua kolmesti 230 kilon raudoista jalkakyykyssä. Sarjan voiton vei Yhdysvaltojen Daniel Austin tuloksella 735 kiloa.

Juntunen kisassa yli 60 v sarjassa 93 kg, ja Puhakka yli 70 v sarjassa 93 kg. Kisat jatkuvat nuorempien ikäluokkien kisoilla.

Kisaa voi seurata netistä. Nettilähetyksen linkki ja kaikki tulokset löytyy tästä.