Savolainen vaikeuksien kautta EM-hopealle, muut suomalaiset pisteille

Antti Savolainen voitti Bulgariassa voimanoston EM-hopeaa 725 kilon yhteistuloksella sarjassa 66 kg. Savolainen kyykkäsi 255 kg, penkkipunnersi 195 kg ja veti maasta 275 kg. Kilpailun voitti Venäjän Sergey Gladkih 20 kilon turvin suomalaiseen. Savolainen voitti EM-pronssille sijoittuneen toisen venäläisen  Alexander Kolbinin kymmenellä kilolla.

Savolaisen kilpaileminen ei ollut tällä kertaa helppoa. Penkkipunnerruksen aloitusrauta hylättiin, mutta toisella Savolainen runttasi raudat suorille käsille. Kolmannella paranneltiin tulosta vielä viidellä kilolla lukemiin 195 kg. Katsomosta käsin näytti sille, että penkkiin jäi hieman varaakin.

Maastanostossa Savolainen ajatteli vielä kisata kisan voitosta, mutta mustia pilviä alkoi kasaantua Sofian kaupungin taivaalle. Ensimmäisellä yrityksellä Savolaisen nosto hylättiin tangon alastulon vuoksi. Toisella tanko ei totellut Anttia toivotulla tavalla vaan tuomarit hylkäsivät noston. Näytti sille, että loppuasento ei ollut ihan valmis, ja tanko alkoi tippua ensimmäistä kertaa uralla näpeistä. Sivusta näytti sille, että tanko olisi laskettu ennen päätuomarin merkkiä.

Antti laittoi katsomossa olleet suomalaiset haukkomaan henkeä. Kaikki oli enää yhden kortin varassa.

Kolmanteen yritykseensä Savolainen palasi vanhoille tutuile tyyleille ja tavoille. Rauta nousi leikiten ylös kuin hissi.

- Se näytti aloitusraudalle, ja sitähän se olikin, tuumasi huoltajana toiminut Seppo Sohlman.

- EM-hopeaan olen tyytyväinen, mutta tulokseen en, huikkasi Savolainen samallakun asteli sarjan ainoana doping-testiin, ties monettako kertaa vuoden sisään.

Savolainen kilpailee seuraavan kerran kesäkuun alussa Etelä-Afrikassa klassisen voimanoston MM-kilpailuissa. Sen jälkeen on ohjelmassa varustepuolen MM-kisat Yhdysvaltain Denverissä.
 

Sandvik nosti EM-kisoissa neljänneksi

Kenneth Sandvik nosti neljänneksi superraskaassa sarjassa juuri päättyneissä voimanoston EM-kilpailuissa. Suomalaisista oli aiemmin nostanut EM-hopeaa Antti Savolainen sarjassa 66 kg. Pisteille ylsivät Sanna Apuli (5. sarja 52 kg), Sannalle myös lajipronssia maastanostosta. Mervi Sirkiä (8. sarja 57 kg) ja Jussi Kangasvieri (6. sarja 105 kg)

Sandvikin kisa alkoi komeasti, kun Kenta kyykkäsi uuden SE:n 420 kg jolla tuli myös lajipronssi. Penkiltä ahvenanmaalainen nosti lajikultaa 337,5 kg tuloksella. Samaan kykeni Norjan ihmenuorukainen Carl Christensen, joka painoi kuitenkin lähes 20 kiloa enemmän kuin Sandvik. Maastanostossa Sandvik taisteli vielä EM-prnossista, mutta joutui tällä kertaa antamaan tilaa toiselle norjalaiselle ja ukrainalaiselle. Sandvik oli kuitenkin kovassa kunnossa, sillä yhteistulos sivusi SE:tä 1075 kg. Sandvikin kisasta on tarkempaa jutta ÅKK:n kotisivuilla osoitteessa http://goodlift.info/live.php

Superin kisan voitti Carl Christensen uudella ME:llä 1200 kg. Toiseksi sijoittui Norja

 n Hans Baardtvet 1095 kg ja kolmanneksi Ukrainan Volodymyr Svistunov 1095 kg.

EM-kilpailuiden tulokset löytyy tästä linkistä http://goodlift.info/live.php