Liiton syyskokouksen päätöksiä

Tero Hyttinen Aavasaksan Kisasta jatkaa liiton puheenjohtajana vuodet 2020 - 2021. Hallitukseen valittiin MLC Powerliftinin Kaj Mattila ja Keuruu Power-Unionin Sami Nieminen niinikään kaudeksi 2020 - 2021. Vuonna 2020 hallituksen 1. varajäsenenä on KK Ekenin Ville Orasmaa ja 2. varajäsenenä Muuramen Yritys Powerin Harri Hagfors. 

Liitto hakee 200 000 euron valtionavustusta, joka käytettäisiin liiton henkilöresurssien vahvistamiseen. Ensi vuonna Suomessa järjestetään kahdet kansainväliset arvokisat Pornaisissa yhteistyössä MLC Powerliftingin kanssa. Varustevoimanoston EM-kilpailut Masterseille käydään 1. - 5.7.2020 ja nuorten PM-kisat syyskuussa 2020.

Merkittävimmät muutokset liiton toimintasuunnitelmassa ovat:

- SM-kisoissa voi nostaa oman ikäluokan lisäksi avoimessa ikäluokassa ja subjuniorit lisäksi junioreissa, kuten kansainvälisissä säännöissä on määritelty.

- Ensi vuoden alusta on mahdollista kilpailla samana kilpailussa järjestettävien klassisen ja varustekilpailuiden molemmissa kilpailumuodoissa.

- Maajoukkueisiin pyrkivien on nostettava vastaavassa SM-kisassa, kun mihin kisajoukkueeseen on pyrkimässä. Vaaditun tulosrajan voi tehdä SM-kisan lisäksi 12 kuukauden sisällä kansainvälisen arvokisan vastaavassa EM- tai MM-kisassa. Tällöinkin on tullut osallistua SM-kisaan. Opiskelijoiden MM-kisoihin joukkue valitaan Opiskelijoiden SM-kisoista, jotka ovat kansalliset kisat.

- Maajoukkueeseen valinnan ehtona on, että nostaja käyttää liiton tukijan varusteita, kun ne saadaan nostajan käyttöön korvauksetta.

- Jatkossa ensi vuoden varustepenkkipunnerruksen SM-kisoista lähtien on tulosraja tai tulos tehtävä varustekisoissa. Enää klassisen kisoissa tehty tulosraja ei enää käy varuste SM-kisojen tuloksen tekemiseen.

Liiton tulevaan 50-vuotisjuhlavuoteen liittyen uudistettiin myös liiton kunnia- ja ansimerkkisääntöä. Jatkossa liiton ansiomerkin voi saada vain urheilijana tehdyistä saavutuksista. Kunniamerkki myönnetään edelleenkin lajin eteen tehdyn ansioitumisen perusteella. Liiton standaari säilyy edelleen muistamismuotona samoin kuin nimeäminen liiton kunniapuheenjohtajaksi tai -jäseneksi. Uutena huomioimiskäytäntönä liitto ottaa käyttöön nimeämisen Liiton Hall of Fameen. Liiton huomionosoitusten myöntäminen edellyttää aina, että huomionosoituksen saava henkilö tai yhteisö hyväksyy ko. huomioimisen.